Ontwikkeling van teams

In mijn team loopt de communicatie niet helemaal soepel. Wat kan ik daaraan doen?

Ik heb nieuwe mensen in mijn team. Hoe zorg ik dat ik weer één team vorm? 

Mijn team is samengevoegd. Hoe zorg ik voor een een goede sfeer?

Hoe doorbreek ik bepaalde patronen in mijn team?


In deze en andere situaties kan een teamtraject uitkomst bieden. We starten met een kerntalentenanalyse per persoon. Daarmee hebben we direct een praktische kapstok. Vervolgens maken we een analyse op teamniveau. Welke kerntalenten komen vaak voor? Wat betekent dat? Welke kerntalenten ontbreken wellicht en wat zijn daarvan de gevolgen? Welke kerntalenten lijken elkaar tegen te werken en hoe gaan we daarmee om? De analyse geven we op een interactieve manier terug.


Het gaat er natuurlijk om de inzichten echt in praktijk te brengen. Wij laten jullie daarom niet direct los. We lopen met plezier nog even mee op een lichte en luchtige manier.

10 Teamplay los b

Praktische aanpak

Ieder teamlid ontvangt een digitale vragenlijst. Daarin staan allerlei spellen, sporten en activiteiten. Steeds is de vraag: wat deed je toen je tussen 4 en 12 jaar was? En hoe leuk vond je dat? De vragenlijst kost je meestal 20 minuten om in te vullen. Hij is bedoeld om in gedachten alvast terug te gaan naar jouw kindertijd.  Daarna voeren we een gesprek. Dat kan live of online. In dat gesprek analyseren wij jouw kerntalenten. Je ontvangt dus direct een concreet resultaat: jouw eigen kerntalenten profiel. We beschrijven jouw profiel vervolgens in een rapport. Daarvoor hebben we verschillende varianten: van beknopt tot zeer uitgebreid met veel maatwerk. Vervolgens leggen we alle profielen naast elkaar. We maken een analyse van deze profielen. Deze analyse delen we op een interactieve manier. Meestal trekken we hier een dagdeel voor uit. 

Ervaring leert dat deze aanpak ontzettend veel inzichten oplevert, op teamniveau én op individueel niveau. En daarnaast is het vooral ontzettend leuk om te doen, voor jezelf en met elkaar!